Iščemo nove prostovoljce_ke!

LJUBLJANA

POUČEVANJE SLOVENSKEGA JEZIKA

Iščemo večje število prostovoljk_cev, ki bi bili pripravljeni poučevati slovenščino na različnih ravneh (za preživetje, vsakodnevno sporazumevanje, A1, A2/B1 priprave na izpit iz slovenščine). Delo poteka s tujci in ranljivimi skupinami v za učenje opremljenih prostorih Slovenske filantropije ali po dogovoru. Posebna predznanja niso pomembna, pomembno pa je veselje do dela z ljudmi, želja po poučevanju in zelo dobro znanje slovenščine.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Ranljive skupine, Vzgoja in izobraževanje, Otroci in mladi, Starejši, Tujci
Oblika dela : Izobraževanje, Učna pomoč
Pričakovane izkušnje : Posebna predznanja niso pomembna, zaželeno je veselje do dela z ljudmi in zelo dobro znanje slovenskega jezika. Pred pričetkom prostovoljskega dela je potrebno opraviti izobraževanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija.

Trajanje dela : po dogovoru
Št. ur na teden : redno, enkrat na teden, po dogovoru

Kontakt : Viktor | T: 031-611-037 | E: prostovoljci@filantropija.org

POUČEVANJE SLOVENSKEGA JEZIKA

Iščemo prostovoljko ali prostovoljca z zelo dobrim znanjem angleščine, ki bi bil pripravljen poučevati bodočega študenta ekonomije angleščino. Pouk bi potekal v dopoldanskem in zgodnjepopoldanskem času (najpozneje do 14. ure) v prostorih Slovenske filantropije ali po dogovoru z uporabnikom. Od prostovoljke_ca pričakujemo dobro znanje angleščine, željo do poučevanja, za vsa pedagoška vprašanja pa so naši sodelavci z bogatimi izkušnjami v učenju vedno na voljo.

Primerno za : Posameznike, Tujce
Področja dela : Vzgoja in izobraževanje, Tujci
Oblika dela : Izobraževanje
Pričakovane izkušnje : Potrebno je znanje angleščine, druga predhodna znanja niso potrebna. Pred pričetkom prostovoljskega dela je potrebno opraviti izobraževanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija.

Trajanje dela : po dogovoru
Št. ur na teden : redno, enkrat do dvakrat na teden
Kontakt : Viktor | T: 031 611 037 | E: prostovoljci@filantropija.org

DRUŽENJE IN SPREMLJANJE STAREJŠE GOSPE 

Na Slovenski filantropiji iščemo prostovoljca_ko za starejšo gospo, ki živi v Šiški. Gospa ima le par odstotkov vida in težave s hrbtenico, zato je nesigurna pri hoji. Potrebuje pomoč pri spremljanju k zdravniku, nujnih opravkih, na krajših sprehodih pred blokom in predvsem druženje, saj je zelo osamljena. Gospa je komunikativna, zelo rada spremlja šport, posluša knjige, tako da vam dolgčas ob njej res ne bo. Druženje in spremljanje si želi dva krat na teden po dogovoru, pomembno je, da ima prostovoljec čas tudi dopoldan v primeru spremljanja na zdravniške preglede.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Ranljive skupine, Starejši
Oblika dela : Družabništvo, Pomoč na domu, Spremljanje
Pričakovane izkušnje : Predhodne izkušnje niso potrebne. Pred pričetkom prostovoljskega dela je potrebno opraviti izobraževanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija.

Trajanje dela : daljše obdobje
Št. ur na teden : 2-4
Kontakt : Mateja Slapnik | T: 070 641 967

UČENJE RAČUNALNIŠKIH VEŠČIN

Iščemo prostovoljko ali prostovoljca za gospo srednjih let, ki bi se rada izurila v rokovanju s pisarniškimi programi (Microsoft 365, Google Docs, Smartsheet …). Gospa ima dobro znanje slovenskega jezika, govori pa tudi odlično angleško. Srečanja bodo predvidoma potekala na sedežu Slovenske filantropije, v knjižnici ali po dogovoru.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Vzgoja in izobraževanje, Tujci
Oblika dela : Izobraževanje
Pričakovane izkušnje : Zaželeno je dobro znanje pisarniških programov in odlična računalniška pismenost. Pred pričetkom prostovoljskega dela je potrebno opraviti izobraževanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija.

Trajanje dela : Po dogovoru
Št. ur na teden : 1-2 uri, po dogovoru
Kontakt : Viktor | T: 031 611 037 | E: prostovoljci@filantropija.org

MENTORSTVO MLADIM MIGRANTOM IN MIGRANTKAM

Že vrsto let opažamo, da migrantski otroci, ki v Sloveniji še niso dolgo, nimajo enakih izhodišč, saj njihovo znanje slovenščine ni enako, ravno tako pa lahko imajo primanjkljaj v predznanju, manjka jim prijateljev. Letos je situacija še posebej “alarmantna”, saj je povsem nenačrtovano in nepripravljeno prišlo še veliko otrok iz Ukrajine, ki pa bodo v tem šolskem letu ocenjeni, mnogi pa so v šolski sistem vstopili prvič. Zato vabimo vse zainteresirane prostovoljke in prostovoljce, še posebej mlade, da se nam pridružite v celoletni program mentorstva otrokom v obliki druženj ter učnih pomoči enkrat tedensko.

Izkušnje prostovoljcev ter mladih, udeleženih v podobnih programih, najdete v tem videu.

Primerno za : Posameznike, Mladoletne
Področja dela : Ranljive skupine, Otroci in mladi, Tujci
Oblika dela : Družabništvo, Pomoč pri vzgoji, Spremljanje, Učna pomoč
Pričakovane izkušnje : Posebnih znanj in izkušenj ni potrebno, saj bomo pred pričetkom dela organizirali tudi dvodnevno usposabljanje.

Trajanje dela : celotno šolsko leto
Št. ur na teden : 2
Kontakt : Viktor | T: 031 611 037 | E: prostovoljci@filantropija.org

DRUŽENJE, POGOVOR IN SPREMLJANJE

Gospa, ki je onkološka bolnica, se je obrnila na nas za pomoč prostovoljca, ki bi ji bil pripravljen pomagati. Gospa potrebuje pomoč pri spremljanju k zdravniku, na preglede na Onkološki inštitut (peljali bi se s taksijem, gospa pokrije vse stroške), da se ji gre iskat zdravila v lekarno, da bi ji doma pogreli kakšno juho iz zmrzovalnika (že vnaprej pripravljeno), predvsem pa za pogovor in družbo.

Pomoč bi potekala 2-krat na teden po dogovoru. Pomembno je, da ima prostovoljec čas tudi dopoldan v primeru spremljanja na preglede. Gospa živi za Bežigradom.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Ranljive skupine
Oblika dela : Družabništvo, Pomoč na domu, Spremljanje
Pričakovane izkušnje : Predhodne izkušnje niso potrebne, zelo zaželena je empatična oseba, ki je občutljiva za stiske posameznika. Pred pričetkom prostovoljskega dela je potrebno opraviti izobraževanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija.

Trajanje dela : daljše obdobje
Št. ur na teden : 2 uri oz. po dogovoru
Kontakt : Mateja Slapnik | T: 070 641 967

DELO V UREDNIŠKEM ODBORU NA PROJEKTU INFORMIRANJA

Delo v timu, sodelovanje z ostalimi člani uredniškega odbora. Iskanje novic, ki se vam zdijo zanimive/pomembne za osebe, ki še ne živijo dolgo v Sloveniji, a težko same dostopajo do novic v njim razumljivem jeziku. Skrajševanje in poenostavljanje člankov v lažjo in tako bolj dostopno slovenščino, priprava povzetka. Koordinatorka zbere novice, jih pošlje prevajalcem in jih nato objavi na socialna omrežja, kjer dosežejo ciljno skupino. Kasneje tudi pomoč pri organizaciji medkulturnih dogodkov. Namen projekta je zagotoviti dostopne informacije za vse, pomoč pri vključevanju v družbo in medkulturno povezovanje. Delo se deli med približno 8-9 oseb (cca. 4 prevajalci, 4 osebe v uredniškem odboru, koordinatorka).

Primerno za : Posameznike, Mladoletne, Delo od doma
Področja dela : Kultura in umetnost, Ranljive skupine, Otroci in mladi, Tujci
Oblika dela : Delo z mediji, Informiranje, Izobraževanje, Novinarsko delo, Organizacija delavnic, prireditev aktivnosti, Delo od doma
Pričakovane izkušnje : Predhodne izkušnje niso potrebne, le neko osnovno znanje o iskanju informacij in pisanju tekstov.

Trajanje dela : do decembra 2022
Št. ur na teden : približno 3 ure
Kontakt : Kaja Kadunec | T: 031 451 955 | E: kkadunec@gmail.com

RAZVOZ IN RAZDELJEVANJE VIŠKOV HRANE

Pobiranje hrane v trgovini Hofer ob 21.uri in razvoz direktno do socialno ogroženih družin. Prostovoljce potrebujemo za vsak dan v tednu, nujno pa za četrtek, petek in soboto. Stroški prevoza se povrnejo.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Ranljive skupine
Oblika dela : Prevozi
Pričakovane izkušnje : Potrebno je imeti izpit B kategorije in svoj avto. Pred pričetkom dela je potrebno opraviti uvodno izobraževanje za prostovoljce.

Trajanje dela : po dogovoru
Št. ur na teden : po dogovoru
Kontakt : Klas Preželj | T: 040 684 683 | E: klas.prezelj@filantropija.org

 

MARIBOR

POMOČ PRI RAZDELJEVANJU VIŠKOV HRANE

V mariborski pisarni Slovenske filantropije potrebujemo okrepitve pri razdeljevanju viškov hrane, ki jih razdeljujemo ob torkih, četrtkih in petkih med 10. in 13. uro. Dodatne prostovoljske moči si želimo ob torkih in četrtkih. Delo zajema pripravo paketov hrane (med 10. in 11. uro) in razdeljevanje le-te prejemnikom (med 11. in 13. uro). Hrana, ki jo delimo, so pekovski izdelki, sadje in zelenjava.

Primerno za : Posameznike, Tujce, Kratkotrajno delo
Področja dela : Ranljive skupine, Zdravje, Starejši
Oblika dela : Drugo
Pričakovane izkušnje : Predhodne izkušnje niso potrebne. Pred pričetkom dela bomo prostovoljca/ko seznanili s HACPP pravili.

Trajanje dela : Po dogovoru
Št. ur na teden : 3
Kontakt : Urška Živkovič | T: 051730492 | E: urska.zivkovic@filantropija.org

UČNA POMOČ ZA OTROKE/MLADE TUJCE

Pred pričetkom novega šolskega leta iščemo nove prostovoljke in prostovoljce, stare do 30 let, za učno pomoč otrokom tujcem. Otroci obiskujejo lokalne osnovne ali srednje šole in potrebujejo podporo pri sledenju učni snovi, pripravah na ocenjevanje. Govorijo vsaj osnovno slovensko 🙂 Iščemo zanesljive prostovoljke in prostovoljce, z veseljem in občutkom za delo z mladimi, ki bodo z otrokom/mladim delali vsaj do konca januarja, ko se konča prvo ocenjevalno obdobje. Učna pomoč bo potekala individualno enkrat ali dvakrat tedensko v naši pisarni, knjižnici ali na šoli.

Primerno za : Posameznike, Mladoletne, Družine
Področja dela : Ranljive skupine, Otroci in mladi
Oblika dela : Učna pomoč
Pričakovane izkušnje : Predhodne izkušnje niso potrebne, nujno pa je veselje do dela z mladimi, zanesljivost, odprtost in potrpežljivost.

Trajanje dela : Po dogovoru, vendar vsaj do konca januarja
Št. ur na teden : 2-4
Kontakt : Urška Živkovič | T: 051730492 | E: urska.zivkovic@filantropija.org

 

VRHNIKA

RAZVOZ IN RAZDELJEVANJE VIŠKOV HRANE

Potrebujemo prostovoljca/ko za razvoz hrane socialno ogroženim družinam v večernih urah ob ponedeljkih. Hrana se najprej pobira v trgovini Hofer ob zaprtju, nakar se jo razdeli v pakete glede na št. družin in članov.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Ranljive skupine, Zdravje
Oblika dela : Drugo, Prevozi
Pričakovane izkušnje : Za opravljanje dela je potrebno imeti izpit B kategorije, svoj avto in opravljeno uvodno izobraževanje za prostovoljce.

Trajanje dela : 1x na teden
Št. ur na teden : 2h
Kontakt : Klas Preželj | T: 040 684 683 | E: klas.prezelj@filantropija.org

 

LOGATEC

POMOČ PRI ORGANIZACIJI IZMENJEVALNICE OTROŠKIH KNJIG 

V tednu od 3. do 7. oktobra v Hiši sadeži družbe Logatec organiziramo izmenjevalnico otroških knjig. Iščemo prostovoljca, ki bi pomagal pri razvrščanju in urejanju knjig, organizaciji spremljevlnega programa izmenjevalnice in izvedbi otroških ustvarjalnih delavnic. Delo bo potekalo v prostorih Hiše sadeži družbe Logatec (Tržaška cesta 148, 1370 Logatec). Od ponedeljka 3. oktobra do petka 7. oktobra od 14.00 do 18.00 oz. po dogovoru.

Primerno za : Posameznike, Mladoletne, Tujce, Kratkotrajno delo
Področja dela : Vzgoja in izobraževanje, Otroci in mladi
Oblika dela : Organizacija delavnic, prireditev aktivnosti
Pričakovane izkušnje : Prostovoljec ne potrebuje posebnih znanj in izkušenj.

Trajanje dela : 3. oktober do 7. oktober
Št. ur na teden : 2-4 ure na dan
Kontakt : Simona | T: 070 892 903 | E: hisa-logatec@filantropija.org

POUČEVANJE SLOVENSKEGA JEZIKA

Te veseli delo z ljudmi in bi želel_a del svojega prostega časa nameniti njim? V Hiši sadeži družbe Logatec iščemo prostovoljca_ko, ki bi 1-2krat tedensko poučeval slovenski jezik na začetni stopnji. Poučevanje bo potekalo v prostorih Hiše sadeži družbe Logatec (Tržaška cesta 148, 1370 Logatec).

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Vzgoja in izobraževanje, Tujci
Oblika dela : Izobraževanje
Pričakovane izkušnje : Predhodne izkušnje niso potrebne, zaželen je občutek za delo z ljudmi.
Trajanje dela : Dolgoročno sodelovanje
Št. ur na teden : 1,5
Kontakt : Simona | T: 070 892 903 | E: hisa-logatec@filantropija.org

 

ŽALEC

VRSTNIŠKO MENTORSTVO OTROKOM MIGRANTOM

Vrstniško mentorstvo za otroke migrante, mladi prostovoljci OŠ in srednješolci

Primerno za : Posameznike, Mladoletne
Področja dela : Vzgoja in izobraževanje
Oblika dela : Prevajanje tolmačenje
Pričakovane izkušnje : Znanje albanskega jezika.

Trajanje dela : Po dogovoru
Št. ur na teden : Po dogovoru
Kontakt : Hiša Sadeži družbe Žalec | T: 051 669 714 | E: hisa-zalec@filantropija.si

UČENJE ALBANSKEGA JEZIKA

Učenje albanskega jezika, tako za otroke kot tudi za odrasle.

Oblika dela : Prevajanje tolmačenje
Trajanje dela : Po dogovoru
Št. ur na teden : Po dogovoru
Kontakt : Hiša Sadeži družbe Žalec | T: 051 669 714 | E: hisa-zalec@filantropija.si

POPOLDANSKE DELAVNICE ZA NIŽJO STOPNJO OŠ

Popoldanske otroške delavnice po pouku od 14 do 16 ure.

Primerno za : Posameznike, Mladoletne
Oblika dela : Pomoč pri vzgoji
Trajanje dela : Po dogovoru
Št. ur na teden : Po dogovoru
Kontakt : Hiša Sadeži družbe Žalec | T: 051 669 714 | E: hisa-zalec@filantropija.si

UČNA POMOČ ZA OŠ SAVINJSKA

Učna pomoč za OŠ in sicer za MA, SL in ANG.

Primerno za : Posameznike
Oblika dela : Učna pomoč
Trajanje dela : Po dogovoru
Št. ur na teden : Po dogovoru
Kontakt : Hiša Sadeži družbe Žalec | T: 051 669 714 | E: hisa-zalec@filantropija.si

 

KOPER

DRUŽENJE Z OTROKOMA PO VRTCU

Na nas se je obrnila mlada družina z dvema malčkoma, ki obiskujeta vrtec. Mlada mama je onkološka bolnica in je v velikih bolečinah, oče pa ima večizmensko delo. Družina bi na splošno potrebovala malo razbremenitve, saj sta otroka stara komaj 18 mesecev in 3.5 let. Družina išče prostovoljko, ki bi se lahko enkrat do dvakrat na teden po dve uri (med 15.30 in 17.30) družila z otrokoma na igrišču blizu njihovega bloka v Olmu.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Ranljive skupine
Oblika dela : Družabništvo
Pričakovane izkušnje : Veselje do dela z otroki, pripravljenost sodelovati/pomagati družini dlje časa, saj se otroci hitro navežejo. Pogoj je opravljeno uvodno usposabljanje za prostovoljce, ki ga bomo kmalu organizirali v Kopru.

Trajanje dela : Dolgoročno sodelovanje, začetek po 20. 9.
Št. ur na teden : 2-4
Kontakt : Mirjam Golja | T: 070 713 332 | E: prostovoljstvo.koper@filantropija.org

This post was originally published on Slovenska filantropija.

Iščemo nove prostovoljce_ke!

LJUBLJANA

POUČEVANJE SLOVENSKEGA JEZIKA

Iščemo večje število prostovoljk_cev, ki bi bili pripravljeni poučevati slovenščino na različnih ravneh (za preživetje, vsakodnevno sporazumevanje, A1, A2/B1 priprave na izpit iz slovenščine). Delo poteka s tujci in ranljivimi skupinami v za učenje opremljenih prostorih Slovenske filantropije ali po dogovoru. Posebna predznanja niso pomembna, pomembno pa je veselje do dela z ljudmi, želja po poučevanju in zelo dobro znanje slovenščine.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Ranljive skupine, Vzgoja in izobraževanje, Otroci in mladi, Starejši, Tujci
Oblika dela : Izobraževanje, Učna pomoč
Pričakovane izkušnje : Posebna predznanja niso pomembna, zaželeno je veselje do dela z ljudmi in zelo dobro znanje slovenskega jezika. Pred pričetkom prostovoljskega dela je potrebno opraviti izobraževanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija.

Trajanje dela : po dogovoru
Št. ur na teden : redno, enkrat na teden, po dogovoru

Kontakt : Viktor | T: 031-611-037 | E: prostovoljci@filantropija.org

POUČEVANJE SLOVENSKEGA JEZIKA

Iščemo prostovoljko ali prostovoljca z zelo dobrim znanjem angleščine, ki bi bil pripravljen poučevati bodočega študenta ekonomije angleščino. Pouk bi potekal v dopoldanskem in zgodnjepopoldanskem času (najpozneje do 14. ure) v prostorih Slovenske filantropije ali po dogovoru z uporabnikom. Od prostovoljke_ca pričakujemo dobro znanje angleščine, željo do poučevanja, za vsa pedagoška vprašanja pa so naši sodelavci z bogatimi izkušnjami v učenju vedno na voljo.

Primerno za : Posameznike, Tujce
Področja dela : Vzgoja in izobraževanje, Tujci
Oblika dela : Izobraževanje
Pričakovane izkušnje : Potrebno je znanje angleščine, druga predhodna znanja niso potrebna. Pred pričetkom prostovoljskega dela je potrebno opraviti izobraževanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija.

Trajanje dela : po dogovoru
Št. ur na teden : redno, enkrat do dvakrat na teden
Kontakt : Viktor | T: 031 611 037 | E: prostovoljci@filantropija.org

DRUŽENJE IN SPREMLJANJE STAREJŠE GOSPE 

Na Slovenski filantropiji iščemo prostovoljca_ko za starejšo gospo, ki živi v Šiški. Gospa ima le par odstotkov vida in težave s hrbtenico, zato je nesigurna pri hoji. Potrebuje pomoč pri spremljanju k zdravniku, nujnih opravkih, na krajših sprehodih pred blokom in predvsem druženje, saj je zelo osamljena. Gospa je komunikativna, zelo rada spremlja šport, posluša knjige, tako da vam dolgčas ob njej res ne bo. Druženje in spremljanje si želi dva krat na teden po dogovoru, pomembno je, da ima prostovoljec čas tudi dopoldan v primeru spremljanja na zdravniške preglede.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Ranljive skupine, Starejši
Oblika dela : Družabništvo, Pomoč na domu, Spremljanje
Pričakovane izkušnje : Predhodne izkušnje niso potrebne. Pred pričetkom prostovoljskega dela je potrebno opraviti izobraževanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija.

Trajanje dela : daljše obdobje
Št. ur na teden : 2-4
Kontakt : Mateja Slapnik | T: 070 641 967

UČENJE RAČUNALNIŠKIH VEŠČIN

Iščemo prostovoljko ali prostovoljca za gospo srednjih let, ki bi se rada izurila v rokovanju s pisarniškimi programi (Microsoft 365, Google Docs, Smartsheet …). Gospa ima dobro znanje slovenskega jezika, govori pa tudi odlično angleško. Srečanja bodo predvidoma potekala na sedežu Slovenske filantropije, v knjižnici ali po dogovoru.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Vzgoja in izobraževanje, Tujci
Oblika dela : Izobraževanje
Pričakovane izkušnje : Zaželeno je dobro znanje pisarniških programov in odlična računalniška pismenost. Pred pričetkom prostovoljskega dela je potrebno opraviti izobraževanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija.

Trajanje dela : Po dogovoru
Št. ur na teden : 1-2 uri, po dogovoru
Kontakt : Viktor | T: 031 611 037 | E: prostovoljci@filantropija.org

MENTORSTVO MLADIM MIGRANTOM IN MIGRANTKAM

Že vrsto let opažamo, da migrantski otroci, ki v Sloveniji še niso dolgo, nimajo enakih izhodišč, saj njihovo znanje slovenščine ni enako, ravno tako pa lahko imajo primanjkljaj v predznanju, manjka jim prijateljev. Letos je situacija še posebej “alarmantna”, saj je povsem nenačrtovano in nepripravljeno prišlo še veliko otrok iz Ukrajine, ki pa bodo v tem šolskem letu ocenjeni, mnogi pa so v šolski sistem vstopili prvič. Zato vabimo vse zainteresirane prostovoljke in prostovoljce, še posebej mlade, da se nam pridružite v celoletni program mentorstva otrokom v obliki druženj ter učnih pomoči enkrat tedensko.

Izkušnje prostovoljcev ter mladih, udeleženih v podobnih programih, najdete v tem videu.

Primerno za : Posameznike, Mladoletne
Področja dela : Ranljive skupine, Otroci in mladi, Tujci
Oblika dela : Družabništvo, Pomoč pri vzgoji, Spremljanje, Učna pomoč
Pričakovane izkušnje : Posebnih znanj in izkušenj ni potrebno, saj bomo pred pričetkom dela organizirali tudi dvodnevno usposabljanje.

Trajanje dela : celotno šolsko leto
Št. ur na teden : 2
Kontakt : Viktor | T: 031 611 037 | E: prostovoljci@filantropija.org

DRUŽENJE, POGOVOR IN SPREMLJANJE

Gospa, ki je onkološka bolnica, se je obrnila na nas za pomoč prostovoljca, ki bi ji bil pripravljen pomagati. Gospa potrebuje pomoč pri spremljanju k zdravniku, na preglede na Onkološki inštitut (peljali bi se s taksijem, gospa pokrije vse stroške), da se ji gre iskat zdravila v lekarno, da bi ji doma pogreli kakšno juho iz zmrzovalnika (že vnaprej pripravljeno), predvsem pa za pogovor in družbo.

Pomoč bi potekala 2-krat na teden po dogovoru. Pomembno je, da ima prostovoljec čas tudi dopoldan v primeru spremljanja na preglede. Gospa živi za Bežigradom.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Ranljive skupine
Oblika dela : Družabništvo, Pomoč na domu, Spremljanje
Pričakovane izkušnje : Predhodne izkušnje niso potrebne, zelo zaželena je empatična oseba, ki je občutljiva za stiske posameznika. Pred pričetkom prostovoljskega dela je potrebno opraviti izobraževanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija.

Trajanje dela : daljše obdobje
Št. ur na teden : 2 uri oz. po dogovoru
Kontakt : Mateja Slapnik | T: 070 641 967

DELO V UREDNIŠKEM ODBORU NA PROJEKTU INFORMIRANJA

Delo v timu, sodelovanje z ostalimi člani uredniškega odbora. Iskanje novic, ki se vam zdijo zanimive/pomembne za osebe, ki še ne živijo dolgo v Sloveniji, a težko same dostopajo do novic v njim razumljivem jeziku. Skrajševanje in poenostavljanje člankov v lažjo in tako bolj dostopno slovenščino, priprava povzetka. Koordinatorka zbere novice, jih pošlje prevajalcem in jih nato objavi na socialna omrežja, kjer dosežejo ciljno skupino. Kasneje tudi pomoč pri organizaciji medkulturnih dogodkov. Namen projekta je zagotoviti dostopne informacije za vse, pomoč pri vključevanju v družbo in medkulturno povezovanje. Delo se deli med približno 8-9 oseb (cca. 4 prevajalci, 4 osebe v uredniškem odboru, koordinatorka).

Primerno za : Posameznike, Mladoletne, Delo od doma
Področja dela : Kultura in umetnost, Ranljive skupine, Otroci in mladi, Tujci
Oblika dela : Delo z mediji, Informiranje, Izobraževanje, Novinarsko delo, Organizacija delavnic, prireditev aktivnosti, Delo od doma
Pričakovane izkušnje : Predhodne izkušnje niso potrebne, le neko osnovno znanje o iskanju informacij in pisanju tekstov.

Trajanje dela : do decembra 2022
Št. ur na teden : približno 3 ure
Kontakt : Kaja Kadunec | T: 031 451 955 | E: kkadunec@gmail.com

RAZVOZ IN RAZDELJEVANJE VIŠKOV HRANE

Pobiranje hrane v trgovini Hofer ob 21.uri in razvoz direktno do socialno ogroženih družin. Prostovoljce potrebujemo za vsak dan v tednu, nujno pa za četrtek, petek in soboto. Stroški prevoza se povrnejo.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Ranljive skupine
Oblika dela : Prevozi
Pričakovane izkušnje : Potrebno je imeti izpit B kategorije in svoj avto. Pred pričetkom dela je potrebno opraviti uvodno izobraževanje za prostovoljce.

Trajanje dela : po dogovoru
Št. ur na teden : po dogovoru
Kontakt : Klas Preželj | T: 040 684 683 | E: klas.prezelj@filantropija.org

 

MARIBOR

POMOČ PRI RAZDELJEVANJU VIŠKOV HRANE

V mariborski pisarni Slovenske filantropije potrebujemo okrepitve pri razdeljevanju viškov hrane, ki jih razdeljujemo ob torkih, četrtkih in petkih med 10. in 13. uro. Dodatne prostovoljske moči si želimo ob torkih in četrtkih. Delo zajema pripravo paketov hrane (med 10. in 11. uro) in razdeljevanje le-te prejemnikom (med 11. in 13. uro). Hrana, ki jo delimo, so pekovski izdelki, sadje in zelenjava.

Primerno za : Posameznike, Tujce, Kratkotrajno delo
Področja dela : Ranljive skupine, Zdravje, Starejši
Oblika dela : Drugo
Pričakovane izkušnje : Predhodne izkušnje niso potrebne. Pred pričetkom dela bomo prostovoljca/ko seznanili s HACPP pravili.

Trajanje dela : Po dogovoru
Št. ur na teden : 3
Kontakt : Urška Živkovič | T: 051730492 | E: urska.zivkovic@filantropija.org

UČNA POMOČ ZA OTROKE/MLADE TUJCE

Pred pričetkom novega šolskega leta iščemo nove prostovoljke in prostovoljce, stare do 30 let, za učno pomoč otrokom tujcem. Otroci obiskujejo lokalne osnovne ali srednje šole in potrebujejo podporo pri sledenju učni snovi, pripravah na ocenjevanje. Govorijo vsaj osnovno slovensko 🙂 Iščemo zanesljive prostovoljke in prostovoljce, z veseljem in občutkom za delo z mladimi, ki bodo z otrokom/mladim delali vsaj do konca januarja, ko se konča prvo ocenjevalno obdobje. Učna pomoč bo potekala individualno enkrat ali dvakrat tedensko v naši pisarni, knjižnici ali na šoli.

Primerno za : Posameznike, Mladoletne, Družine
Področja dela : Ranljive skupine, Otroci in mladi
Oblika dela : Učna pomoč
Pričakovane izkušnje : Predhodne izkušnje niso potrebne, nujno pa je veselje do dela z mladimi, zanesljivost, odprtost in potrpežljivost.

Trajanje dela : Po dogovoru, vendar vsaj do konca januarja
Št. ur na teden : 2-4
Kontakt : Urška Živkovič | T: 051730492 | E: urska.zivkovic@filantropija.org

 

VRHNIKA

RAZVOZ IN RAZDELJEVANJE VIŠKOV HRANE

Potrebujemo prostovoljca/ko za razvoz hrane socialno ogroženim družinam v večernih urah ob ponedeljkih. Hrana se najprej pobira v trgovini Hofer ob zaprtju, nakar se jo razdeli v pakete glede na št. družin in članov.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Ranljive skupine, Zdravje
Oblika dela : Drugo, Prevozi
Pričakovane izkušnje : Za opravljanje dela je potrebno imeti izpit B kategorije, svoj avto in opravljeno uvodno izobraževanje za prostovoljce.

Trajanje dela : 1x na teden
Št. ur na teden : 2h
Kontakt : Klas Preželj | T: 040 684 683 | E: klas.prezelj@filantropija.org

 

LOGATEC

POMOČ PRI ORGANIZACIJI IZMENJEVALNICE OTROŠKIH KNJIG 

V tednu od 3. do 7. oktobra v Hiši sadeži družbe Logatec organiziramo izmenjevalnico otroških knjig. Iščemo prostovoljca, ki bi pomagal pri razvrščanju in urejanju knjig, organizaciji spremljevlnega programa izmenjevalnice in izvedbi otroških ustvarjalnih delavnic. Delo bo potekalo v prostorih Hiše sadeži družbe Logatec (Tržaška cesta 148, 1370 Logatec). Od ponedeljka 3. oktobra do petka 7. oktobra od 14.00 do 18.00 oz. po dogovoru.

Primerno za : Posameznike, Mladoletne, Tujce, Kratkotrajno delo
Področja dela : Vzgoja in izobraževanje, Otroci in mladi
Oblika dela : Organizacija delavnic, prireditev aktivnosti
Pričakovane izkušnje : Prostovoljec ne potrebuje posebnih znanj in izkušenj.

Trajanje dela : 3. oktober do 7. oktober
Št. ur na teden : 2-4 ure na dan
Kontakt : Simona | T: 070 892 903 | E: hisa-logatec@filantropija.org

POUČEVANJE SLOVENSKEGA JEZIKA

Te veseli delo z ljudmi in bi želel_a del svojega prostega časa nameniti njim? V Hiši sadeži družbe Logatec iščemo prostovoljca_ko, ki bi 1-2krat tedensko poučeval slovenski jezik na začetni stopnji. Poučevanje bo potekalo v prostorih Hiše sadeži družbe Logatec (Tržaška cesta 148, 1370 Logatec).

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Vzgoja in izobraževanje, Tujci
Oblika dela : Izobraževanje
Pričakovane izkušnje : Predhodne izkušnje niso potrebne, zaželen je občutek za delo z ljudmi.
Trajanje dela : Dolgoročno sodelovanje
Št. ur na teden : 1,5
Kontakt : Simona | T: 070 892 903 | E: hisa-logatec@filantropija.org

 

ŽALEC

VRSTNIŠKO MENTORSTVO OTROKOM MIGRANTOM

Vrstniško mentorstvo za otroke migrante, mladi prostovoljci OŠ in srednješolci

Primerno za : Posameznike, Mladoletne
Področja dela : Vzgoja in izobraževanje
Oblika dela : Prevajanje tolmačenje
Pričakovane izkušnje : Znanje albanskega jezika.

Trajanje dela : Po dogovoru
Št. ur na teden : Po dogovoru
Kontakt : Hiša Sadeži družbe Žalec | T: 051 669 714 | E: hisa-zalec@filantropija.si

UČENJE ALBANSKEGA JEZIKA

Učenje albanskega jezika, tako za otroke kot tudi za odrasle.

Oblika dela : Prevajanje tolmačenje
Trajanje dela : Po dogovoru
Št. ur na teden : Po dogovoru
Kontakt : Hiša Sadeži družbe Žalec | T: 051 669 714 | E: hisa-zalec@filantropija.si

POPOLDANSKE DELAVNICE ZA NIŽJO STOPNJO OŠ

Popoldanske otroške delavnice po pouku od 14 do 16 ure.

Primerno za : Posameznike, Mladoletne
Oblika dela : Pomoč pri vzgoji
Trajanje dela : Po dogovoru
Št. ur na teden : Po dogovoru
Kontakt : Hiša Sadeži družbe Žalec | T: 051 669 714 | E: hisa-zalec@filantropija.si

UČNA POMOČ ZA OŠ SAVINJSKA

Učna pomoč za OŠ in sicer za MA, SL in ANG.

Primerno za : Posameznike
Oblika dela : Učna pomoč
Trajanje dela : Po dogovoru
Št. ur na teden : Po dogovoru
Kontakt : Hiša Sadeži družbe Žalec | T: 051 669 714 | E: hisa-zalec@filantropija.si

 

KOPER

DRUŽENJE Z OTROKOMA PO VRTCU

Na nas se je obrnila mlada družina z dvema malčkoma, ki obiskujeta vrtec. Mlada mama je onkološka bolnica in je v velikih bolečinah, oče pa ima večizmensko delo. Družina bi na splošno potrebovala malo razbremenitve, saj sta otroka stara komaj 18 mesecev in 3.5 let. Družina išče prostovoljko, ki bi se lahko enkrat do dvakrat na teden po dve uri (med 15.30 in 17.30) družila z otrokoma na igrišču blizu njihovega bloka v Olmu.

Primerno za : Posameznike
Področja dela : Ranljive skupine
Oblika dela : Družabništvo
Pričakovane izkušnje : Veselje do dela z otroki, pripravljenost sodelovati/pomagati družini dlje časa, saj se otroci hitro navežejo. Pogoj je opravljeno uvodno usposabljanje za prostovoljce, ki ga bomo kmalu organizirali v Kopru.

Trajanje dela : Dolgoročno sodelovanje, začetek po 20. 9.
Št. ur na teden : 2-4
Kontakt : Mirjam Golja | T: 070 713 332 | E: prostovoljstvo.koper@filantropija.org

This post was originally published on Slovenska filantropija.