Depremin etkilediği bölgelerde ihtiyaç analizi ve yardım çalışmaları sürüyor

SGDD-ASAM depremden etkilenen bölgelerde faaliyetlerini hızlı ve etkin bir şekilde sürdürebilmek için Antakya’da iki ayrı yerleşke kurdu. Bölgeye sevk ettiği yardım malzemelerini Antakya’da kurulan depolarda toplayan SGDD-ASAM, sahadaki koordinasyonu ve insani yardım malzemelerinin bölgelere ulaştırılmasını bu noktadan gerçekleştirdi. Aynı zamanda Hatay’da görev alan SGDD-ASAM personeli burada kurulan çadır kentte konakladı.

Hatay’da 2 yerleşke açıldı, malzeme depoları kuruldu

İnsani yardım malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

SGDD-ASAM çadır, gıda, su, bebek bezi, hijyenik ped, ıslak mendil, battaniye ve uyku tulumu gibi insani yardım malzemelerini bölgeye sevk ederek depremden etkilenen ailelerin acil ihtiyaçlarına destek oldu. İhtiyaç analizi çalışmaları ile tespit edilen hassas durumdaki depremzedeler başta olmak üzere, insani yardım malzemelerinin dağıtımı AFAD koordinasyonunda sağlanıyor. İhtiyaç analizi, psikososyal destek, sağlık danışmanlığı ve çocuk koruma çalışmaları, alanında uzman SGDD-ASAM çalışanları tarafından yürütülüyor. Çadır ve konteyner tedariğini sürdüren SGDD-ASAM; Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adana’da insani yardım malzemelerini ulaştırmaya devam ediyor.

Psikososyal destek faaliyetleri devam ediyor

Yaşanan büyük deprem felaketinden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenenlerin geçirdiği travmaları azaltmak ve iyilik halini güçlendirmek amacıyla SGDD-ASAM Ekipleri çalışmalarına devam ediyor. AFAD, AHBAP ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır alanlarında da çalışan SGDD-ASAM Psikososyal Destek Ekipleri çalışmalarını yürütüyor.

SGDD-ASAM Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak: “700’ün üzerinde SGDD-ASAM personeli deprem bölgesinde”

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından gerçekleştirilen video röportajda ciddi bir kriz ve felaketle karşı karşıya kalındığını söyleyen SGDD-ASAM Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak, hem arama kurtarma hem de insani yardım faaliyetleri amacıyla sahaya çok hızlı bir şekilde ulaştıklarını söyledi. Hatay’daki durumun kritik olması dolayısıyla arama kurtarma faaliyetlerini bu bölgede yoğunlaştıklarını ifade eden Kavlak, SGDD-ASAM Köpekli Arama Kurtarma Ekibi’nin 30 kişiyi enkazdan kurtardığını söyledi. Kavlak, “700’den fazla personelimizle çalışmalarımız giderek yoğunlaşıyor. İhtiyaç tespiti yaptıktan sonra insani yardım malzemelerini depremzedelere ulaştırıyoruz. Aynı zamanda yurt dışından gelen ekiplere tercüme desteği vermeye başladık. Psikososyal desteğe ihtiyaç da giderek artmaya başladı, bölgedeki eksikleri kapatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Dünya, Türkiye’ye yardıma koştu

Dünyanın birçok yerinden Türkiye’ye gelen 10 binden fazla uluslararası arama kurtarma personeli çalışmalara destek oldu. SGDD-ASAM bünyesindeki tercümanlar, yurtdışından gelen arama kurtarma ekiplerine İngilizce, Arapça, Fransızca, İspanyolca ve Ukraynaca tercüme desteği sağladı.

This post was originally published on SGDD-ASAM.